Barbunya

Barbunya fasulye, baklagiller familyasından otsu bir bitki türüdür. Pembe-beyaz dış kabuğu ve beyaz ağırlıklı iç taneleri ile standart yeşil fasulyelerden ayrılır. Zeytinyağlı yemeği türk mutfağının ünlü soğuk mezeleri arasında yeralır. Familyası: Baklagiller (Leguminosae). Türkiye'de yetiştiği yerler: Sebze olarak yurdumuzun hemen hemen her yerinde yetiştirilir. Meyve ve tanesi kırmızı benekli olan fasulye çeşidi. "Barbunya fasulyesi" olarak da bilinir. Taze ve kuru olarak tüketilir.

Sağlıklı Beslenme

Barbunya lif bakımından zengindir. Bir fincanda (250 ml) ortalama 16.4 gr lif içerir. Kolesterolünüzü düşürmek istiyorsanız günlük beslenme programınıza bu gıdayı ekleyebilirsiniz. Vücuda güç ve enerji vererek, bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Barbunya vücudun gelişimini ve onarımını destekler. Kemikleri güçlendirir. Romatizma ve siyatik şikâyetlerini azaltır. Böbrek rahatsızlıklarında etkilidir. Böbrekleri kuvvetlendirir. Böbrek kumu ve taşlarını dökmeye yardımcı olur. Sinirleri kuvvetlendirir ve kalp çarpıntısını giderir. Kandaki şeker miktarını düşürerek şeker hastalığına karşı faydalı olur.

Download the Brochure
icon-attachment
Our Locations

Sorularınız mı var?

Lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

Hemen Arayın +90 (324) 241 1111

Diğer Ürünlerimiz

Diğer ürünlerimiz de ilginizi çekebilir.

Bulgur

Dünyadaki en önemli besin kaynaklarından biri

icon-benefit
Karbonhidrat değeri yüksek, protein değeri düşüktür.

Nohut

Şeker hastalarınca ve yüksek kolestrolü olan kişilerin vazgeçilmezi

icon-benefit
Çeşitli kullanım