Skip Navigation LinksAna Sayfa > Ürünlerimiz
ÜRÜNLERİMİZ  
     Arbel Grup tesislerimizde kırmızı mercimek, nohut, bulgur, fasulye, barbunya, makarna, pirinç üretilmektedir. Bu hijyenik ve doğa dostu ürünlerimizle insanlarımıza hizmet veriyoruz. Türkiye'nin önde gelen bakliyat ihracat firması olarak Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika ülkelerine ihracat yapmaktayız
   
KIRMIZI MERCİMEK  
HyperLink      Kırmızı Mercimek, baklagiller familyasından kabuklu mahsullerin kurutulmuş tohumlarıdır. Mercimek, besin değeri yüksek, tat açısından zengin bir baklagil olarak Akdeniz, Orta Doğu ve Hindistan için vazgeçilmez bir besin maddesidir. Kıvamlı, yerel bir tadı ve kaygan bir dokusu olan mercimekleri ıslatmaya gerek yoktur; kısa pişirme süresi yeterlidir. Mercimek, çorbalarda, haşlamalarda, börek ve kek yapımında, salatalarda, makarna soslarında, atıştırmalıklarda, ve vejeteryan yemeklerinde tat vermesi için kullanılır. Güney Asya'da, kırık kırmızı mercimek baharat yapımında değerlendirilmektedir.. Mercimekten yapılan un, tahıl unu ile karıştırılarak ekmek, kek, bebek maması yapımında kullanılmaktadır. Mercimek içerdiği zengin protein açısından çoğunlukla et yemeklerinin yanında ikamesinde veya içinde tüketilmektedir.  Detaylı Bilgi
NOHUT  
HyperLink      Nohut aslen bezelye familyasından Cicer arietinum'un (Fabaceae veya leguminosae) yıllık bitkisinin tohumudur. Yüksek besin değeri sebebiyle oldukça yaygın üretimi söz konusudur. Nohut, taze sebzeler gibi çiğ, kavrulmuş, kızartılmış, fırınlanmış veya haşlanmış olarak, atıştırmalıklarda, tatlılarda, çeşnilerde kullanılmaktadır. Buğday unu ile karıştırılarak da kullanılabilen nohut unu, özellikle çorba, ekmek ve et yemeklerinde kullanılmaktadır.  Detaylı Bilgi
BULGUR  
HyperLink      Bulgur, kolay pişebilme özelliğine sahip temizlenmiş, yarı haşlanmış, kurutulmuş, parçalara ayrılmış ve farklı boyutlarda elenmiş bir tahıl çeşididir. Arbel'in bulgur üretim birimleri, üç farklı öğütme fonksiyonu ile farklı pişirme yöntemleri için olanak sağlamaktadır. Sonuç olarak, besin değeri yüksek, fındık tadına yakın bir tatda ve uzun süreli raf ömrü olan çok amaçlı bir tahıl ürünü olarak ortaya çıkmaktadır. Çoğunlukla kırılmış buğday zannedilen bulgur, önceden pişirilmiş olması ile buğdaydan farklıdır. Bulgur elde etmek için gerçekleştirilen aşamalar, kırık buğday elde etmek için gerçekleştirilmesi gereken aşamalardan farklıdır. Bulgur hafif pişirilerek veya sadece suda bekletilerek tüketilebilir ve diğer pişirilmesi gerekmeyen ürünlerle birlikte kullanılabilir. Bulgur pirinç ve kuskusa yakın bir tahıl ürünüdür fakat pirinç ve kuskus dan daha yüksek bir besin değerine sahiptir. Bulgur, en fazla kısır salatası yapımında; lezzetli oluşu, düşük yağ oranı nedeniyle pilav, çorba, pastahane mamulleri, dolma ve güveç yemeklerinde kullanılmaktadır.  Detaylı Bilgi
FASULYE  
HyperLink      Fasulye baklagiller familyasına dahildir. Kuru fasulyenin pinto(açık kırmızı çizgili fasulye), Great Northern çeşidi fasulyesi, denizci fasulyesi, bezelye; küçük beyaz, küçük kırmızı, pembemsi, böbrek şeklinde, düz beyaz fasulye ve sarı barbunya gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Fasulye bütün beslenme şekillerinde bulunması gerekli olan bir yiyecek türüdür ve tüketimi desteklenmelidir. Detaylı Bilgi
BARBUNYA  
HyperLink      Barbunya fasulye, baklagiller familyasından otsu bir bitki türüdür. Pembe-beyaz dış kabuğu ve beyaz ağırlıklı iç taneleri ile standart yeşil fasulyelerden ayrılır. Zeytinyağlı yemeği türk mutfağının ünlü soğuk mezeleri arasında yeralır. Familyası: Baklagiller (Leguminosae). Türkiye'de yetiştiği yerler: Sebze olarak yurdumuzun hemen hemen her yerinde yetiştirilir. Meyve ve tanesi kırmızı benekli olan fasulye çeşidi. "Barbunya fasulyesi" olarak da bilinir. Taze ve kuru olarak tüketilir.  Detaylı Bilgi
PİRİNÇ  
HyperLink      Milattan önceki zamanlarda Çin'de üretilmeye başlanan pirinç, Yunanlılar tarafından keşfedilmeden önce Hindistan da kullanılmıştır. Kayıtlar, pirincin Çin'de kullanılmaya başlamasının üzerinden yaklaşık 4000 yıl geçmiş olduğunu bulgulamaktadır. Klasik Çince'de tarım için kullanılan kelimeler pirinç için kullanılan kelimelerle benzer anlamı taşırlar, bu durum bir anlamda lisanın oluştuğu dönemde pirincin ana tarım maddesi olduğunun altını çizmektedir. Çeşitli Asya ülkelerinde pirinç ve yemek aynı kelime ile tanımlanmaktadır. Oriyental sanatın geleneksel motifleri arasında pirinç ekim, toplama merasimleri resmedilmiştir. Günümüzde binlerce çeşit pirinç tohumu bulunmaktadır fakat pirincin orjinal formu halen bilinmemektedir. Detaylı Bilgi
MAKARNA  
HyperLink      Makarna, tahıllardan, soya fasulyesinden, pirinçten veya diğer tahıl ürünlerinden veya baklagillerden hatta deniz yosunlarında da üretilebilir. Arbel, makarna üretiminde %100 durum irmiği kullanmaktadır. Kendilerini ince, zayıf bulmayanlara, kilo vermek isteyenlere önerilebilecek en iyi öğünlerden biri makarnadır, özellikle yanında taze yeşil salata ile birlikte tüketildiğinde tamamlayıcı besin değerlerine de ulaşmaktadır. Makarna sadece karbonhidrat deposu değildir, aynı zamanda 100 gr. makarna 70 gram olan günlük protein ihtiyacımızın 15 gramını karşılamakta, vitamin ve mineraller de ihtiva etmektedir. Lezzetli bir makarna ne sert ne de çok haşlanmış olmalıdır. Öncelikle, pişirimi tamamlanmamış makarnanın sindirimi oldukça büyük oranda nişasta ihtiva ettiği için zordur; aynı şekilde fazla haşlanmış makarnanın da fazladan su emmesi nedeniyle nişasta oranı büyür. Çubuk makarnadan deniz kabuğu şeklinde makarnaya, yumurtalı makarnadan spagettiye uzanan düzinelerce şekil ve boyutta makarna üretilmektedir. Detaylı Bilgi
   
HyperLink                        HyperLink                        HyperLink                        HyperLink                        HyperLink
    Arbel Grup. © 2010   |   Hakkımızda   |   İletişim   |  Site Haritası  |  Bilgi Toplumu Hizmetleri  |  Ana Sayfa