Skip Navigation LinksAna Sayfa > Ürünlerimiz > Kırmızı Mercimek
KIRMIZI MERCİMEK
 
Kırmızı Mercimek Hakkında Genel Bilgiler     

    Kırmızı Mercimek, baklagiller familyasından kabuklu mahsullerin kurutulmuş tohumlarıdır. Mercimek, besin değeri yüksek, tat açısından zengin bir baklagil olarak Akdeniz, Orta Doğu ve Hindistan için vazgeçilmez bir besin maddesidir. Kıvamlı, yerel bir tadı ve kaygan bir dokusu olan mercimekleri ıslatmaya gerek yoktur; kısa pişirme süresi yeterlidir. Mercimek, çorbalarda, haşlamalarda, börek ve kek yapımında, salatalarda, makarna soslarında, atıştırmalıklarda, ve vejeteryan yemeklerinde tat vermesi için kullanılır. Güney Asya'da, kırık kırmızı mercimek baharat yapımında değerlendirilmektedir.. Mercimekten yapılan un, tahıl unu ile karıştırılarak ekmek, kek, bebek maması yapımında kullanılmaktadır. Mercimek içerdiği zengin protein açısından çoğunlukla et yemeklerinin yanında ikamesinde veya içinde tüketilmektedir.

Sağlıklı Beslenme

    Baklagiller, mercimek dahil, sağlığına önem veren ve vermek isteyen kişilerin yemek listesinde artan bir grafikle yer almaya başlamıştır; hastalıklardan korunmak, sağlıklı bir bedene sahip olmak isteyen kişilerin tüketmeyi seçtiği ürünler olarak belirmektedir. Yağ oranı düşük, protein oranı yüksek olan baklagiller çözünebilen ve çözünemeyen lifli bir yapı içermektedir. Ayrıca karbonhidrat, vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir.
 
HyperLink                        HyperLink                        HyperLink                        HyperLink                        HyperLink
    Arbel Grup. © 2010   |   Hakkımızda   |   İletişim   |  Site Haritası  |  Bilgi Toplumu Hizmetleri  |  Ana Sayfa