Skip Navigation LinksAna Sayfa > Ürünlerimiz > Barbunya
BARBUNYA
 
Barbunya Hakkında Genel Bilgiler     

    Barbunya fasulye, baklagiller familyasından otsu bir bitki türüdür. Pembe-beyaz dış kabuğu ve beyaz ağırlıklı iç taneleri ile standart yeşil fasulyelerden ayrılır. Zeytinyağlı yemeği türk mutfağının ünlü soğuk mezeleri arasında yeralır. Familyası: Baklagiller (Leguminosae). Türkiye'de yetiştiği yerler: Sebze olarak yurdumuzun hemen hemen her yerinde yetiştirilir. Meyve ve tanesi kırmızı benekli olan fasulye çeşidi. "Barbunya fasulyesi" olarak da bilinir. Taze ve kuru olarak tüketilir.

Sağlıklı Beslenme

    Barbunya lif bakımından zengindir. Bir fincanda (250 ml) ortalama 16.4 gr lif içerir. Kolesterolünüzü düşürmek istiyorsanız günlük beslenme programınıza bu gıdayı ekleyebilirsiniz. Vücuda güç ve enerji vererek, bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Barbunya vücudun gelişimini ve onarımını destekler. Kemikleri güçlendirir. Romatizma ve siyatik şikâyetlerini azaltır. Böbrek rahatsızlıklarında etkilidir. Böbrekleri kuvvetlendirir. Böbrek kumu ve taşlarını dökmeye yardımcı olur. Sinirleri kuvvetlendirir ve kalp çarpıntısını giderir. Kandaki şeker miktarını düşürerek şeker hastalığına karşı faydalı olur.

BESİN DEĞERİ (100 gr. )
Enerji : 312 kcal
Karbonhidrat : 57 gr
Protein : 21 gr
Yağ : 1 gr
Kalsiyum : 128 mg
Demir : 5,4 mg
A Vitamini : 15 I.U.
B1 Vitamini : 0,3 mg
B2 Vitamini : 0,11 mg
Niasin : 2,1 mg
Diyetik Lif : 3,92 gr
 
HyperLink                        HyperLink                        HyperLink                        HyperLink                        HyperLink
    Arbel Grup. © 2010   |   Hakkımızda   |   İletişim   |  Site Haritası  |  Bilgi Toplumu Hizmetleri  |  Ana Sayfa